2019-05-06 17:17:53• hírek • Közlemény

Újabb két megyei útszakasz modernizálási munkálataihoz kezdhetnek hozzá

Korszerű útburkolatot kaphat a Doba – Csengerbagos – Dacia – DN19-es országút közötti szakasz, illetve a Nagymajtény – Kőröstelep – Királydaróc szakasz.

Május 6-án Pataki Csaba és Ioan Rus a Szatmár Megyei Tanács elnöke és alelnöke aláírták az Alfa Rom Kft., a Constructii Drumuri és Samcif vállalatokból álló egyesülés képviselőivel  a Doba – Csengerbagos – Dacia – DN19-es országút közötti szakasz modernizálásának tervezési és kivitelezési munkálatairól szóló szerződést. A kivitelezést követően Csengerbagos és Dacia között modern körülmények között közlekedhetnek majd. Jelenleg ezen a szakaszon  4 kilométernyi földút található.

 

A munkálatok összértéke áfa nélkül 17,4 millió lej. A tervezési részre hat hónap áll a cégek rendelkezésére, míg a kivitelezést 24 hónap alatt kell megvalósítaniuk. Az érintett útszakasz hossza 10,4 km. Az úttest modernizálása mellett a projektben szerepel még a vízelvezetés megfelelő megoldása, a hidak javítása és az útmenti sáncok helyrehozása, illetőleg az útburkolati és az útmenti jelzések felfestése és kihelyezése.

 

A másik aláírt projekt a Nagymajtény – Kőröstelep – Királydaróc szakaszon biztosítja majd az útszakasz modernizálását 12,4 kilométer hosszan. A Drum Construct Kft. és a Road Design ASP Kft. alkotta egyesülésnek szintén hat hónapja lesz a tervezési munkálatokra, majd 24 hónap a kivitelezésre.

 

A szerződésben foglalt összeg 18,7 millió lej (áfa nélkül) és az útburkolat modernizálását, az esővíz gyűjtő és –elvezető rendszer kiépítését, a közlekedésbiztonsági elemek elhelyezését és a vasúti átkelő kiépítését foglalja magába.

 

Mindkét projekt az Országos Helyi Fejlesztési Program II. támogatásával valósul meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: